1988-1991

En zo begon ik - 10 jaar na mijn eerste sollicitatie - als heuse copywriter bij De Bussy, Adviesbureau voor Arbeidsmarktcommunicatie.
De creative director op dat moment was John Kuppens, een erg flitsende man met wilde haren en ideeŽn, die streefde naar een gezonde portie interdisciplinair dualisme op de werkvloer. Hij wreef dus account zo veel mogelijk tegen de haren in, dreigde zandzakken op te werpen in de gang om 'ze' bij creatie te weren, protesteerde heftig bij elk niet klakkeloos geaccepteerd creatief idee en ging als puntje bij paaltje kwam op het laatste moment toch door de knieŽn. Maar goed, John begeleidde me, controleerde mijn teksten en liet me verder zo veel mogelijk long copy schrijven, zodat hij zelf na kon denken over spannende concepten, nieuwe manieren om nůg creatiever te zijn en steekhoudende argumenten om een loonsverhoging te vragen. Daar ging een hoop tijd en energie in zitten.

Na een jaar of wat werd John vervangen door Ed. Visser, tegenwoordig medefirmant in Steam. Deze had flink meer creatieve en strategische inhoud en is er daadwerkelijk in geslaagd de wat stroperige De Bussy-organisatie verder te helpen. Het werd professioneler, maar mede door de slechte economie ging het toch niet zo goed met de zaak. En omdat ik al weer zo'n drie jaar personeelswervingsteksten had geschreven, besloot ik voor mezelf te beginnen. Ed. gaf me een mooi contract mee, zodat ik met een vliegende start kon beginnen aan een nieuwe carriŤre: ik was freelance copywriter.

Vlak voor deze stap had ik nog een hypotheek weten te ritselen voor een appartement in Amsterdam Slotervaart. Na een jaar of drie freelancen werd dit verruild voor een vrijstaand huis in het Gooi. De zaken gingen voorspoedig. Het geld stroomde binnen. Ik was tevreden met mijn werk en met mijn gezin
(twee kinderen inmiddels).